World Flight konceptet, hvor man flyver verden rundt i en flysimulator, blev fostret af et engelsk team tilbage i 2001 og bredte sig hurtigt, således at hold fra Australien, Canada, Irland, Scotland, England, USA, Tyskland, Tyrkiet sidenhen har tilsluttet sig, og i hver deres simulator samler de penge ind til en godgørende organisation efter eget valg gennem donationer og sponsorater.

World Flight Australia har til eksempel således gennem årene samlet ca. 1 million kroner ind, og det populære engelske hold SimfestUK, har de seneste år har samlet ca. kr 400.000,- ind årligt, primært gennem donationer gennem fans som følger med på deres live stream fra cockpittet.

I 2021 er Danmark også på listen over lande som har et World Flight hold, og Simex Aviation Group består af 12 personer med baggrund i luftfart, som alle også har givet et personligt bidrag til kampen mod cancer. Sammen vil de på skift udgøre besætningen på en Boeing 737-800 simulator samt bemande Operation Control Centre, hvor de i alt 42 flyvninger som udgør årets World Flight, planlægges omhyggeligt således de kan briefe besætningen om operationelle forhold under deres flyvetur.

Alle flyvninger udføres operationel som i den virkelige verden, med alle simulatorerne koblet op i et stort netværk hvor også flyveledere sidder klar til at udføre flyvekontroltjeneste for at højne realismen. Vejret er også realistisk, idet netværket, mindst to gange i timen, trækker vejrdata fra hele verden, inklusive højde vinde og turbulens og ud fra det genereres vejret som der flyves i.

Alle har mulighed for at følge med, gennem live stream fra cockpittet, hvor man kan følge piloternes arbejde både under forberedelserne på jorden og procedurerne i luften, ligesom man får et indblik i hvordan piloterne takler de forskellige udfordringer, der måtte dukke op. Med større donationer kan man endda påvirke flyvningen med en teknisk fejl på flyet, og derefter se hvordan piloterne håndterer situationen. Under cruise besvares gerne spørgsmål om både simulator, flyvningen, procedurer og andet relevant, som kan rettes direkte til besætningen via streamen.