INFO

Simulatoren

Simex Aviation Tranings SE700ER Series Simulator er baseret på en Boeing 737-800 og er en Fixed Based Simulator, hvilket betyder at den ikke er monteret på en hydraulisk platform, men simulerer stadig alle systemer, kontakter, knapper og styrekontroller ned til mindste detalje. Flyvegenskaberne er baseret på data fra Boeing og ligger dermed helt tæt op af virkeligheden. Alt dette styres af i alt 6 high-end computere.

Det visuelle system giver et 220 graders wrap-around-view, hvilket gør man man trods manglende bevægelse stadig føler bevægelse, da ens sanser snydes optisk.

Bagerst er der en instruktørstation med en touchskærm, hvorfra instruktøren med et tryk kan repositionere flyet til en lufthavn i hele verden, lave fejl på flyets systemer, loade træningsscenarier og ikke mindst overvåge piloternes færdigheder.

Herfra kan instruktøren også programmere vejret, som kan sættes op efter eget ønske, mens det er også muligt at downloade virkelighedens vejr ind i simulatorens virtuelle verden, og således at hvis der eksempelvis er regn og rusk i Kastrup, så vil du opleve det samme i simulatoren.

I alt 32 højtalere og 8 subwoofere sørger for at sætte den rigtige atmosfære, således at når man træder ind i cockpittet, vil man hurtigt glemme at man er i en simulator.

 

Mange kender Boeing 737 fra deres rejser med eksempelvis SAS, Ryanair, Norweigian eller måske du har fløjet med den på din seneste ferie, hvis du har fløjet med det danske charter flyselskab Jettime.

Den originale Boeing 737 fløj allerede første gang i 1967, og videreudviklet i firserne, hvor “Classic” versionen fik nye og mere effektive motorer, samt et mere moderne cockpit.

I 1993 begyndte en ny videreudvikling af Boeing 737 flyet, og i 1997 blev de første Boeing 737-NG (Next Generation) leveret. NG versionen har forbedret motorer, nyt design på vinger og haleplan og i cockpittet finder man 6 LCD skærme ,fremfor analoge instrumenter, omend Classic versionen også indførte første generations “glascockpit” i en kombination af skærme og analog instrumenter.

Seneste skud på Boeing 737 flyet er MAX versionen, som har endnu mere effektive motorer og andre design ændringer samt et top moderne cockpit der gør den til den meste effektive og moderne version af Boeing 737.

Simex´s simulator er baseret på Boeing 737-800 som er en af Next Generation version, som blev produceret helt frem til 2019, og de sidste leveringer blev foretaget i 2020. Så der ikke tale om en pensionsklart fly, men i høj grad en af luftfartens arbejdsheste med over 5000 produceret i alt.